home > over ons > de mensen

De mensen

Trainer
Peter van der Roest

Klik hier om het uitgebreide cv te lezen


Peter van der Roest 

Ik ben in 1962 geboren in Nijmegen en studeerde Communicatiekunde en Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens de driejarige opleiding Persoonlijke Ontwikkeling & Helperschap bij het Instituut voor Integrale Toegepaste Psychologie (ITIP) heb ik geleerd individuen en groepen te begeleiden en te coachen. Daarnaast opgeleid als trainer MBSR/MBCT (mindfulnesstrainer) aan het Instituut voor Mindfulness (2-jarige opleiding). Gecertificeerd en lid van beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers in Nederland VMBN.

Na mijn studie werkte ik als bedrijfsjournalist en als adviseur en consultant in het bedrijfsleven en bij overheden. Sinds 1 mei 1998 werkzaam als zelfstandig trainer/-coach. Oprichter van Van der Roest Training & Coaching (1998) en Zindo school voor Mindfulness (2009).

Sinds 2013 geef ik in-company en op open inschrijving de training Mindful werken en de leergang Mindful leidinggeven. Basis van deze programma's vormt mijn boek Mindful leidinggeven: aandacht als anker in een stressvolle wereld. Verder begeleid ik leiders en teams en verzorg ik leiderschapsprogramma's bij bestuurlijke en maatschappelijke organisaties en in het bedrijfsleven.

Ik woon met mijn vrouw en twee zoons in Malden (bij Nijmegen).duim
wijsvinger
Ik houd van de stilte. Niets is zo meedogenloos onthullend en zo accepterend als de stilte.
middelvinger
Ik erger me aan slordigheid en aan domweg je eigen gang gaan zonder contact te maken met je omgeving onder het mom van een ‘moet-kunnen’-mentaliteit.
ringvinger
Ik ben trouw aan het inzicht dat het leven niet om mij draait, maar dat ik onderdeel ben van een groter geheel met een intelligentie die mijn petje te boven gaat.