Ervaringen PBG

Ron Goudsmit
Ron werkt als beleidsmedewerker bij het OM in Amsterdam. Het compacte leertraject heeft hem inzicht geboden in beleidsconjunctuur en dynamiek bij centrale gemeente en gelieerde gemeentelijke instellingen waar hij veel mee te maken heeft. Het maken van een krachtenveldanalyse, waarin hij vooral heeft ervaren dat het erkennen van belangen van betrokkenen, hun onderlinge relaties het overleg een stuk effectiever en transparanter maken. Daarbij zijn het ‘getimed’ stellen van open vragen i.p.v. gesloten vragen om draagvlak te krijgen en/of doelen te bereiken en standpunten te kunnen delen eyeopeners. Wat blijkt je kunt je energie efficiënt gebruiken door prioriteiten te stellen in aanpak van zaken. Hij vindt de gekozen werkvormen prettig met name door de goede afwisseling tussen plenair en het werken in kleine groepen en een mooi palet gastdocenten.

Lise Lotte Dekker
Lise Lotte heeft een functie als afdelingshoofd bij de Gemeente Zuidplas. voor haar is het leertraject PBG van grote waarde geweest. Naast de inhoudelijke onderwerpen is voor haar persoonlijk ook de diversiteit van de groep belangrijk. Goed om van anderen te horen hoe zij hun werkomgeving ervaren en waar zij tegenaan lopen. Die verhalen heb ik kunnen gebruiken om met andere ogen naar mijn eigen werkomgeving te kijken. Zeer waardevol.

Marcella Wiffrie
Marcella is beleidsmedewerker bij de Gemeente Edam-Volendam. Zij begint politiek steeds meer en meer interessant te vinden en vraagt zich af waarom er zo´n stoffig imago op ambtenaar of politiek ligt. Het leertraject heeft haar inzicht in de krachtenvelden gegeven en hoe je op een positieve manier kunt aansluiten. Het helpt mij om meer begrip te krijgen voor een wethouder of raadslid. Geen bedrijfstak kan aan de ambtelijk politieke dynamiek tippen!« Terug naar de vorige pagina
Terug naar PBG