home > over ons > nieuwsbrief

Beter presteren door nieuwsgierigheid

Auteur(s): Ardi Roelofs,

De zomerperiode is een tijd om toe te geven aan nieuwsgierigheid. Lekker er op uit naar nieuwe vergezichten. Of de nieuwsgierigheid juist thuis laten en genieten van zo min mogelijk prikkels. Kenmerk van beide vormen is dat je eens even geen beroep doet op wat je zou moeten weten, kennen en kunnen. Waardoor je ruimte maakt voor het niet-weten, voor je iets afvragen of uitproberen. Wankelmoed, noemt filosoof Désanne van Brederode deze ruimte tussen weten en niet-weten. Wankelmoed als nieuwe deugd kan verandering brengen in onze neiging om verwondering niet toe te laten, betoogt zij in een van haar blogs.Het tonen van onwetendheid en twijfel biedt ruimte om te leren en te vernieuwen; het maken van fouten draagt bij aan het leren. Wankelmoedig zijn vraagt om nieuwsgierigheid. Om een mentale staat van verwondering. Niet omdat het moet, maar omdat je de moed hebt te twijfelen en te ontwikkelen. Suzanne Verdonschot, een van onze docenten, schreef een mooi boekje over dit thema: Nieuwsgierigheid op het werk, beter presteren door fouten, vragen, twijfel en verwondering.

Boost je nieuwsgierigheid, persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit

Voor wie met nieuwe vragen, twijfels of gemiste kansen aan de slag wil, heeft Publiek Domein een programma samengesteld dat bestaat uit inspirerende workshops, masterclasses en lezingen uit onze programma's: de Publiek Domein Dag Akademie. Thema's die in compacte vorm aan bod komen zijn onder meer leiderschap, adviseren, frontlijn, groepsdynamica, interventies, strategie en communicatie. 

Stel zelf een teamdag, teamtraject of conferentie samen

De workshops van de Dag Akademie vallen in acht categoriën, van teamontwikkeling tot politiek & bestuur. Daarbinnen zijn aansluitende series samen te stellen. We doen de volgende suggesties:

Strategische gesprekvoering met Hoe krijg ik ze zover. Een combinatie van theorie en toepassing in 2 x 0,5 dag. Hoe verplaats je je in de ander om beweging te krijgen?. Praktische tools voor resultaatgericht beïnvloeden.

Omgaan met de onderstroom bij samenwerken met Verborgen contracten. Een tijdsinvestering van 1 dag om de onuitgesproken bindingen binnen je team bloot te leggen en ermee om te gaan. Ook voor teams van adviseurs en projectleiders die meer zicht willen op wat er in hun krachtenveld gebeurt.

Benedictijns bewegen met Van werkdruk naar werkplezier. 2 x 0,5 dag vol impulsen voor een sprankelende, praktische benadering van je werk. Deelnemers noemen deze workshop vaak een cadeau door de manier waarop  hun motivatie, productiviteit en creativiteit een herstart krijgen.

Frontlijners maken het verschil met Leiderschap bij frontlijnsturing. 1 x 0,5 dag, geschikt voor een themadag voor degene die bezig is met frontlijnwerk in het fysieke of maatschappelijk domein. Bijvoorbeeld voor wijkteams, fysieke beheerders en hun managers.

Maak kennis met ons gedachtegoed

Met de Dag Akademie heeft Publiek Domein een vrijplaats gecreëerd voor wankelmoed, een ruimte om je nieuwsgierigheid de vrije loop te laten en je vanuit niet-weten verder te ontwikkelen. Met de workshops, masterclasses en lezingen van de Dag Akademie maak je kennis met ons gedachtegoed en onze manier van werken.


>> Lees meer over de Publiek Domein Dag Akademie

 
---------------------------------------------------------------------------------------------

« Terug
« Artikelen zoeken

Aanvragen eNieuwsbrief


Publiek Domein geeft vier keer per jaar een digitale nieuwsbrief uit met achtergrondartikelen bij de trends en ontwikkelingen die wij in het openbaar bestuur signaleren.

De redactie van de Nieuwsbrief wordt gevormd door:


Reacties op de Nieuwsbrief kunt u mailen naar utrecht@publiekdomein.nl.