Resultaten van de SBG

Wie anders dan de deelnemers kunnen we het beste aan het woord laten over wat de SBG voor hen heeft betekend? Onderstaand de reactie van twee deelnemers van de SBG-27. Wie meer wil horen, brengen we graag in contact met oud-deelnemers. Omdat hun ervaringen en authentieke verhalen ertoe doen en voor zich spreken.

'Bij twijfel, juist doen! Leren om knellende situaties op een luchtige manier bespreekbaar te maken en vertrouwen hebben in een goede uitkomst.' (Cherissa Koko, gemeente Dordrecht)

'Je wilt een sprong maken, maar je blijft aan de grond genageld staan; je bent zoekende naar wat je kunt of wat je wilt en je hebt vooral vragen over persoonlijk eigenaarschap. Zo stapte ik in ieder geval de SBG binnen en wat volgde was als het ware een jaar lang ‘beeldhouwen' aan jezelf. Steeds weer experimenteren en leren; hier en daar een hoekje af of bijschaven en na een jaar hadden we een prachtige beeldentuin.

SBG gaat over persoonlijk eigenaarschap; op welke wijze ben je het meest effectief in je werk; welke handelingsstrategieën werken in welke situatie voor jou en hoe wordt ‘jouw loden bal' opeens een collega waarmee je prettig samenwerkt en goede resultaten boekt. Tijdens de SBG kijk je steeds door een andere bril naar jezelf, naar anderen en naar situaties. Gedurende een jaar ontwikkel je daardoor een repertoire aan handelingen en stijlen om in tal van situaties effectief te opereren.

SBG is een prachtige ervaring. Ik vond het erg inspirerend om met een groep een jaar zo intensief op te trekken; het is een ontdekkingstocht naar wat je drijft, je identiteit, je kwaliteiten en je (belemmerende) overtuigingen. Denken en doen wisselen elkaar af in de seminars waarbij de theatersportachtige oefeningen altijd weer tot veel hilariteit leiden (maar wat komt ook dan de boodschap aan!)

SBG is een zeer gevarieerde opleiding waarin vele facetten aan bod komen onder deskundige leiding. Het heeft mij veel gebracht en ik profiteer er nog dagelijks van want er zit altijd wel weer iets in mijn rugzakje dat op het juiste moment de juiste oplossing biedt...'

(Natasja Wijnen, provincie Noord-Brabant).

« Terug naar de vorige pagina
Cherissa KokoNatasja Wijnen

Cherissa Koko, gemeente Dordrecht en Natasja Wijnen, provincie Noord-Brabant